Vakantiehuis in Haamstede Huren

Info omgeving

7 activiteiten die je kan doen in de nabije omgeving van Burgh-Haamstede:

  1. Strandwandeling bij Burgh-Haamstede: Geniet van de rust en de natuurlijke schoonheid van de Zeeuwse kust tijdens een verkwikkende wandeling langs het strand van Burgh-Haamstede.
  2. Ontdek de Boswachterij Westerschouwen: Het grootste bosgebied van Zeeland biedt een diversiteit aan wandel- en fietsroutes. Een echte aanrader voor liefhebbers van de natuur.
  3. Duinwandeling bij de Kop van Schouwen: Bewonder de dynamische duinlandschappen en geniet van een panoramisch uitzicht op de Noordzee in dit prachtige duingebied.
  4. Fietsroute naar Renesse: Maak een pittoreske fietstocht naar het levendige Renesse en geniet daar van de gezellige sfeer, de vele winkels en de uitnodigende strandpaviljoens.
  5. Bezoek Neeltje Jans: Deze indrukwekkende stormvloedkering is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een educatief centrum over de Deltawerken. Bovendien biedt het eiland Neeltje Jans diverse attracties voor zowel jong als oud.
  6. Verken Nationaal Park Oosterschelde: Dit unieke nationale park biedt een diversiteit aan flora en fauna, zowel boven als onder water. Of je nu wilt wandelen, fietsen of duiken, de Oosterschelde heeft het allemaal.
  7. Geniet van de Grevelingen: Dit zoutwatermeer tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland is perfect voor diverse watersporten en biedt ook unieke duiklocaties.

 

5x fietsroutes in de buurt van Burgh-Haamstede:

Burgh-Haamstede en de omgeving van Schouwen-Duiveland bieden een schat aan fietsmogelijkheden, dankzij het gevarieerde landschap van bossen, duinen, polders en stranden. Hier zijn vijf populaire fietsroutes in de zeer nabije buurt van Burgh-Haamstede:

1. **Burgh-Haamstede Bos- en Duinroute**: Deze route neemt je mee door de prachtige natuur van Boswachterij Westerschouwen. Geniet van het uitgestrekte bos, de brede duinen en de weidse vergezichten. Deze route is ongeveer 12 km lang en is ideaal voor een korte fietstocht.

2. **Kop van Schouwen Route**: Een iets langere route van ongeveer 40 km die je langs de mooiste delen van het noordelijkste punt van Schouwen-Duiveland voert. Je fietst door zowel bosrijke gebieden als langs de kust, met prachtige uitzichten over de Noordzee.

3. **Rondje Oosterschelde**: Deze fietsroute van ongeveer 45 km geeft je een uitstekend beeld van de diversiteit van Schouwen-Duiveland. Je fietst langs de Oosterschelde, door pittoreske dorpjes en langs mooie natuurgebieden.

4. **Renesse en omgeving**: Deze route van ongeveer 25 km neemt je mee van Burgh-Haamstede naar het bruisende Renesse en weer terug. Onderweg kun je genieten van zowel het landschap als de levendige sfeer van Renesse.

5. **Plan Tureluur Route**: Een speciale route voor natuurliefhebbers die door het natuurgebied “Plan Tureluur” voert. Dit gebied is rijk aan vogels en biedt een verscheidenheid aan landschappen, van zoutmoerassen tot slikken en schorren. De route is ongeveer 35 km lang.

Deze routes kunnen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus het is aan te raden om vooraf de details te controleren en eventueel een goede fietskaart van Schouwen-Duiveland aan te schaffen of een fietsroute-app te gebruiken.